Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Topplistan: Vegansk mjölkchoklad

Ljus choklad är en sådan där godsak många tänker att de aldrig kan leva utan, och som det chokladmonster jag är kan jag förstå det.

Lyckligtvis behöver man som mjölkallergiker eller vegan inte längre stå inför detta dilemma, det finns nämligen massor med veganska mjölkchoklader på marknaden att välja bland idag!

Här är några av de godaste mjölkfria ”mjölk”chokladbarer att mumsa på i helgen…

iChoc

ichoc

iChoc är det nyaste tillskottet bland mjölkfri ljus choklad och den är nog bland mina största favoriter. Jag förälskade mig i deras choco cookie choklad med bitar av oreo-liknande kakor, men de erbjuder även andra ljuvliga smaker som mandel & apelsin, vit nougat krisp och vit choklad! Ja, rena drömmen…

Vivani rice choc 40%

vivani_ricechoc

I fjol lanserade Vivani sin första rischokladbar, en ren ljus chokladkaka med mjölkig len ljus choklad gjord på rismjölk. Jag gillar den starkt!

Moo Free chocolates

mini moos

Jag är ett stort fan av den här prisbelönta chokladen från det engelska företaget Moo Free Chocolates. Favoriten är Bunnycomb bar med karamellbitar som smakar lite some honey comb (men utan honung!).

Coco Mylk – OmBar

ombar-mylk

När jag tog en bit av den här lilla baren kunde jag inte låta bli att göra ett mmm-ljud, den här chokladen var verkligen god, det är svårt att tro att den faktiskt är raw. Synd bara att den är så oförskämt dyr för sin lilla storlek (ca 25 kr för 38 gram).

Plamil

plamil-dairy-free-alternative-to-milk-chocolate-100g

Den ljusa chokladen från Plamil är baserad på ris och kakao. Det som skiljer Plamil åt är att deras choklad tillverkas i en fabrik utan varken spår av nötter eller mjölk, vilket passar de som är extra känsliga mot mjölk och nötter perfekt.

The Raw Chocolate Company – Vanoffe

Skärmavbild 2015-09-09 kl. 07.59.00

Det finns två ljusa chokladbarer i Vonffe-stil, en ljus och en mörk. Skillnaden mellan dem är att den ljusaste inte har någon kakao i sig utan enbart kakaosmör, lucuma och vanilj och har en lite mer karamellig smak. Den mörka har lite kakao i sig och blir som en något mörkare mjölkchoklad.

Naturata

Skärmavbild 2015-09-09 kl. 08.00.35

Jag har inte sett den här chokladen på särskilt många ställen, men de som tar in den säger att den är en favorit, och det förstår jag. Chokladen har en härlig lite nötig smak av hasselnötter, något som även tillför en god krämighet som ibland saknas i många veganska chokladkakor. Naturata har fler veganska chokladbarer i olika smaker, bland annat vit choklad med körsbär och ljus choklad med mandlar, men de smakerna har jag inte testat än.

Bonvita

Skärmavbild 2015-09-09 kl. 08.17.48

Bonvitas rismjölk-chokladkakor är nog de som står närmast i likhet med iChoc. De var bland de allra första att göra en vegansk vit choklad kaka och en vegansk mjölkchoklad. De finns nu i flera smaker, bland annat apelsin, rice crisp, hasselnötter & russin. Dessutom är de både eko och fair trade-certifierade.

Vego Hasselnötschoklad

Vego

Många menar att den här hasselnötschokladbaren är den godaste av dem alla, och ja, den är verkligen god! Helt klart i toppen, men jag måste nog ändå säga att iChoc-chokladen är snäppet bättre. Dock har jag lite förkärlek till just den här chokladen eftersom den väcker så många fina minnen från Berlin där jag jämt käkade på Vego Food World som tillverkar dessa chokladbarer.

Vantastic Foods

Skärmavbild 2015-09-09 kl. 08.01.47

För den som vill testa vit choklad och mjölkchoklad (eller varför inte en vit choklad med jordnötssmak?!) är dessa riktigt mjölkiga krämiga barer definitivt att rekommendera, gjorda på sojamjölk istället.

Vilken är din favorit bland veganska mjölkchokladbarer?