Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Griljera julskinka – så gör du

Att griljera din julskinka själv är både gott och enkelt. Se hur du gör här!

Julskinka har en självklar plats på de flesta svenska julbord och godast är det ju såklart att griljera den själv. Här är ett tips på en enkel och griljering som dessutom går snabbt att göra.

Du behöver: 1 matsked senap, 1 matsked grovkornig senap, 1 äggula, 1 dl ströbröd och en färdigkokt julskinka.

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader övervärme. Blanda allt och bred över julskinkan. Grädda skinkan i mitten av ugnen till griljeringen fått fin färg, i cirka 10 – 15 minuter.

Läs också: Julmustkola – så gör du!

Läs också: Saftiga saffransrutor i långpanna