Logga in här

Därför ska du ha honung i ditt te

Honung är inte bara hur gott som helst att ha i ditt te, det är fantastiskt nyttigt för kroppen också. Här är fem anledningar till att alltid dricka te med honung!

1. Lindrar halsont och hosta

Honung har naturliga antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Det har använts som hemmakur mot hosta och halsont i generationer. Honung har också en lenande effekt på halsen, och de nyttiga enzymer som finns i honungen gör den antibakteriella effekten starkare.

2. Bättre än socker

Honung är helt naturligt sötningsmedel och består av enkla sockerarter som fruktos och glukos, som har ett lägre GI. Därför är honung mer hälsosamt än vanligt socker.

3. Bra för magen

Honung innehåller levande bakteriekultur med mjölksyrabakterier som är bra för magen, och som har en probiotisk effekt – och inverkar positivt på vår hälsa överlag.

4. Hjälper dig att sova gott

Lite honung i teet bidrar till en stadig ökning av insulin samtidigt som en frisättning av serotonin. Det i sin tur omvandlas till melatonin, vilket är det hormonet som ansvarar för just sömnreglering.

5. Kan reducera pollenallergi

Eftersom bina får sin näring från omgivningens växter kan honungen fungera som en minidos av vaccin. En sked närproducerad honung om dagen kan därför vara värt att prova!
Tips! Hetta inte upp din tevatten över 50 grader om du ska ha honung i det, eftersom en del av honungens nyttiga effekter försvinner då.

Källor: Svenskabin.se, Alltomhonung.se, Mercola.com

Läs också: Honung – här är allt du behöver veta

Läs också: Earl Grey – stort test av 12 sorter

Köpställe: Termomugg, Bjørn Wiinblad, 199 kronor.