Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Annika Sjöö – dansstjärnan som blev kokboksförfattare

Följ med Kändisköket hem till programledaren Annika Sjöö!
Hon bjuder på en av sina glutenfria favoriter och berättar om depressionen efter att hon fick sonen Kelvin, 6.
– Jag kunde ha dagar då jag verkligen bara satt och grät.

Annika Sjöö blev först känd som en av dansarna i TV4:s ”Let’s dance” där hon två gånger knep silvret innan hon vann tillsammans med världens starkaste man, Magnus Samuelsson.

Programledare i ”Du är vad du äter”

Nu är hon åter aktuell i tv-rutan, den här gången som programledare för ”Du är vad du äter” i TV3 med premiär 3 november. Där hjälper hon människor till ett sundare liv genom förändrade kost- och träningsvanor.
En av de största förändringarna i Annikas eget liv var när hon träffade sin man, som är personlig tränare.
– När han öppnade munnen och pratade visste jag direkt: honom ska jag ha!

Läs också: Kändisköket lagar mat hemma hos Paolo Roberto

Och så blev det.
– Allt gick i racerfart och vi kanske var lite naiva. Jag blev gravid efter åtta månader och vi tänkte att det blir ingen skillnad, det blir bara en liten till här. Vi kunde nog inte ha mer fel. Jag hade också bilden av att allt skulle vara rosaskimrande och att man skulle sväva på moln.
I stället drabbades Annika av en förlossningsdepression som varade i ett halvår.
– Jag var verkligen inte mig själv. Jag var ledsen och undrade om det var så här det skulle vara, när andra pratade om att det var den bästa tiden i livet. Jag kunde ha dagar då jag verkligen bara satt och grät.

Saffransgryta med räkor

Rätten Annika bjuder Mitt köks läsare på är en att familjens favoriter: saffransgryta med räkor och lax, och till det blomkålsris.

– Den här rätten passar perfekt när man vill slänga ihop en snabb middag, den är klar på under 20 minuter. Svartpeppar, salt och saffran är de enda kryddorna som behövs, de sätter smakerna.

Laga Annika Sjöös härligt krämiga saffransgryta, går på bara 20 minuter. Här nedan hittar du receptet:

Läs också: Kändisköket hemma hos Lulu Carter

Text: Lena Lindehag

Fakta om Annika Sjöö

Ålder: 35.

Gör: Programledare, kostrådgivare, författare och föreläsare.
Bor: Öjersjö utanför Göteborg.
Familj: Maken Michael, 38, sonen Kelvin, 6.
Aktuell: Programledare för ”Du är vad du äter” i TV3. Kommer i december ut med boken ”Intervallträning” som hon skrivit tillsammans med maken.

Övrigt: Annika, som hittills har kommit ut med två kokböcker, utesluter mjölk, socker och gluten i all mat.