Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacofredag!

Hej!

Vi svenskar har ju en extremt stor kärlek till tacos, och ännu starkare verkar den växa sig på fredagar. Jag anar att det är många där hemma som kommer äta just tacos ikväll, och jag förstår det, för det är ju ruskigt gott! Men alla relationer behöver nytänkande ibland, och kanske finns det någon som är trött på den traditionella fredagsvarianten, då kommer här är litet tips – en variant på tacopaj med rivna rödbetor i. Att riva eller hacka ner grönsaker i rätter med köttfärs är ett enkelt och bra sätt att få även den grönsaksskeptiske att få i sig den extra näring som dessa bidrar med. Dessutom är det en bra och billig utfyllnad som gör att det behövs mindre köttfärs.

DSC01594

DSC01626

DSC01627

Stinget i pajen får man bestämma själv, jag avslutade med att toppa köttfärsen med lite jalapenos innan skalet åkte på, det kan man självklart skippa om man fördrar mat med mindre hetta eller om man vill göra den mer barnvänlig. Den krispiga och syrliga rödkålssalladen som serverades till bidrog med en härlig fräschör. Receptet hittar du här!

Så, variation är alltid bra, med det inte sagt att man måste överge sin tacofredag men det kan vara nyttigt att gå utanför sin bekvämlighetszon lite då och då. Vill man äta med händerna? Gör då istället små knyten bara, så har du en lösning på det problemet! ;D

Ha en fin fredag!

KRAM