Logga in här

Suverän semesterkrog

Suverän semesterkrog

Efter vår katastrofupplevelse på pisskrogen ”360 grader” i Playa Ingles (se förra inlägget!) drog vi till gamla, hederliga Anno Domini i San Agustin.

Många känner till denna pärla i San Agustins slitna shoppingcenter. Men förvånansvärt få väljer den framför alla turistfällorna i området. OK, rätterna är ett par tior dyrare än på dussinkrogarna – men är värda mycket mer!

Fransmannen Jacques Truyol  har drivit Anno Domini i decennier. Han står vid grytorna sju dar i veckan. Lagar suverän mat till mycket modesta priser. Anklevern på bilden, som serveras med smördegsbakelse och portvinssås, kostar en dryg hundring.

En specialitet här är också lammbräss i gräddsås med toppmurklor. Det är kanske inte helt enligt protokollet, men jag brukar beställa husets egen hemlagade pommes frites till. Den är underbar.

Klassisk fransk löksoppa finns förstås (50 kronor!) samt de finaste fiskarna – piggvar i cidersås, sjötunga meunière – och utsökta kötträtter – oxfilé med tryffel, anka i apelsinsås – och mycket mer. Har sällan sett en så gedigen matsedel. Och de flesta paradrätterna kostar mellan en och två hundra kronor.

Anno Domini är en institution som jag inte skulle drömma om att missa när jag kommer till Gran Canaria. Rekommenderas till alla!