Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surdegskurs del 3 av 3!

– Använd ekologisk mjöl eftersom det innehåller mer mjölksyrabakterier än vanligt mjöl. Detta gör att själva processen med surdegen går snabbare och det blir en bättre grund.

– Ha tålamod med degen, du måste ha tid att baka eftersom detta inte kan påskyndas. Jäsning med surdeg tar tid och det är det värt!

– Nej det finns inga genvägar och inget som går att göra snabbare!

Nu är det dags att börja baka! Börja med att testa ett enklare recept som kanelbullar på surdeg eller recept men en blandning av jäst och surdeg. Efter det är det bara att köra på med bara vanlig surdegskultur som jäsmedel i brödet, tufft, gott och kul! 

Såhär ser mina surdegar ut, en vete och en råg! Dags att baka! (Kika in på del 1 i denna kurs för att se hur du gör en surdeg från början!)

Skärmavbild 2013-09-18 kl. 16.20.04

Super härliga surdegsbaguetter med mycket luft och mycket smak!

Receptet: http://mittkok.expressen.se/recept/surdegsbaguetter/

Skärmavbild 2013-09-18 kl. 16.20.32

Recept på kanelbullarna: http://mittkok.expressen.se/recept/kanelbullar-gjorda-pa-surdeg/

Så har vi mina surdegsbullar, kanelbullar som inte alltid jäser jättemycket innan dom sätts in i ugnen. Men oj så goda dom blir. Så varför ska man då baka med surdeg istället för färsk eller torrjäst? Jo för att det blir en mer naturlig och starkare smak! Det blir helt enkelt mycket godare.

1 kommentar om "Surdegskurs del 3 av 3!"
  • Bosse Nyström
    Bosse Nyström

    Det verkar bra. Ska genast börja. Vill helst baka matbröd som limpor och frokostbröd.