Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surdegskurs del 2 av 3!

Nu är del två i min alldeles egna surdegskurs på gång! Ni hänger väl med?

När du har klarat av att göra en surdegskultur är det dags att börja baka brödet, men innan dess behöver ni ännu mer tips! Det låter krångligt med surdeg men det är det inte egentligen. När ni väl har kommit igång och bakat det första brödet så gör ni bara på precis samma sätt vilket bröd ni en ska göra!

– För att hålla degen vid liv skall du en gång i veckan mata den! Häll ut en del av degen och fyll på med nytt, lika delar med mjöl och ljummet vatten, rör om och låt stå en stund i rumstemperatur. Det skall bubbla upp och sen kan du förvara den i kylen en vecka till. Om du vill göra mycket surdeg så spara det du har och fyll på med lika delar mjöl och vatten. Detta skall upprepas en gång i veckan för att surdegen alltid skall vara användbar och fräsch! Om detta upprepas varje veckan kan surdegen hålla i evigheternas evighet! Om ni glömmer att mata den kan den mögla men kan absolut hålla längre än en vecka i kylen.

LÄS OCKSÅ: Surdegskurs Del 1 av 3 och Surdegskurs del 3 av 3.

Inspiration: 

1 kommentar om "Surdegskurs del 2 av 3!"