Logga in här

Stockholm beer – 7 nya tips!

Stockholm beer – 7 nya tips!

Stockholm Beer & Whisky Festival är i full gång, helg nummer 2 har just startat! Om du vill få mina första 23 (!) tips så läser du om tipsen till ölmässan här – om du redan har hunnit med dem så kommer här ytterligare 7 – öl som du inte får missa!

Christoffer Ljunggren på Klackabackens bryggeri.

1) Klackabackens bryggeri
Kristianstadsbryggeriet har redan från första början visat att de kan göra bra öl, nu presenterar de sin Pale Ale som är en bra, schysst pale ale som kommer funka finfint i sommaren. Smaka och kolla deras nästa steg i bryggarvärlden, de har häftiga grejer på gång! (och passa på att snacka lite med Westerbottens bryggeri till vänster och Nora brygghus och Café Proviant till höger).

Öl från Westerbottens bryggeri.

2) Gamla Enskede bryggeri
Robin Johnander heter mannen som en gång för alla håller på att återupprätta lättölen till dess rätta status och smaka gärna på hans tre bidrag till den svenska lättölshistorien – detta är öl med smak! God smak! Kolla också vad det var som hände i bryggeriet i veckan, det blev lite smutsigt eller….?

David Mortimer-Hawkins på Frequency brewing.

3) FrEQuency brewing
I samma monter som CAP och Beer Studio hittar du också FrEQency brewing som tagit ny fart och lanserar ett gäng finfina öl. Kolla in loggan, smaka deras Muddy Waters och kolla vad planerna är framöver. De är många! Och goda!

4) Nils Oscar
Japp, här kan du bli stående länge, det är trevligt! Men sikta på deras kellerbier – då kan du jämföra den med Nya Carnegiebryggeriets dito. De är ganska olika, vilken man föredrar är personligt (fast jag föredrar båda).

5) Coppersmiths
Västeråsbryggeriet Coppersmith har något stort på gång och en kort smakstund i deras monter vittnar om att de redan fått fart på smaklökarna – det här bådar gott! Jag väljer red ale:n om jag får välja.

Tre öl från Macken bryggeri.

6) Macken bryggeri
Andrés Furukawa är mannen bakom Macken bryggeri och detta får du inte missa – tre öl som är balanserade som få och så fyllda med smak och visioner så du kommer slå bakut. Detta måste vara ett av festivalens största överraskningar. Be Andrés berätta lite om etiketterna och om ölen och sedan smakar du alla tre – en wee heavy bland annat – det tillhör inte vanligheterna. Och kolla in etiketten till Alraune – årets snyggaste?

Alraune från Macken bryggeri.

7) Sierra Nevada
I ett hörn, med lite svalkande luft då och då, har Sierra Nevada sin monter. Och det kanske kan kännas lite väl vanligt att stanna till där men om man gillar Sierra Nevada, vem gör inte det, så är det väldigt viktigt att smaka av några av deras senaste öl. En amerikansk klassiker som man nästan alltid blir glad av att dricka – enkelt och koncist!

Mer från Stockholm Beer & Whisky Festival!