Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinisoppa
 – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

  • 1 kg zucchini

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1/2 dl olivolja

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • 5 dl grönsaksbuljong

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven basilika

  • 1 dl hackad bladpersilja

  • 2 dl riven pecorino eller parmesanost


Så här gör du

  1. Skär zucchinin i fyra delar på längden och sedan i 2 centimeter stora bitar. Skala och hacka vitlöken.

  2. Fräs zucchini och vitlök sakta i olivoljan, cirka 25 minuter. Rör då och då. Zucchinin ska bli ljust brun och mycket mjuk. Krydda med salt och peppar.

  3. Tillsätt buljongen och sjud ytterligare några minuter. Ta från värmen.

  4. Mixa 3/4 av zucchinin till en puré. Den sista 1/4 ska ner i soppan, när den är färdigmixad.

  5. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt grädde och cirka 3 dl varmt vatten. Koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar. Hit går bra att förbereda.

  6. Värm soppan vid servering. Vänd ner resten av zucchinitärningarna, basilika, persilja och ost. Nu ska soppan inte koka mer.