Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinipasta

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pappardelle (bred bandpasta)
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 2 sommarzucchini, cirka 400 g
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja
  • västerbottensost

Så här gör du

  1. Koka upp pastan. Häll av vattnet men spara lite av det.
  2. Hacka chilifrukterna och vitlöken. Strimla rödlöken. Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  3. Hyvla sommarzucchinin på längden med potatisskalare.
  4. Hetta upp olivoljan och låt chili och lök bli mjuka i oljan. Tillsätt citronskal och den hyvlade zucchinin och blanda runt. Låt fräsa någon minut. Salta och peppra.
  5. Blanda ner blandningen i den kokta pastan tillsammans med lite av kokvattnet.
  6. Blanda runt, tillsätt eventuellt mer olivolja och toppa med hackad persilja och hyvlad västerbottensost.