Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinipasta med pesto och mozzarella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 101 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 50 g pinjenötter eller mandel, skållad och skalad
  • 1 –2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 30 g färsk parmesanost, finriven

Zucchinipasta

  • 1 stor zucchini
  • 1 –2 msk smör
  • salt
  • malen svartpeppar

Tillbehör

  • 1 pkt mozzarella
  • basilika
  • bladpersilja
  • 1 msk rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Pesto: Mixa basilikan, tillsätt pinjenötterna eller mandeln och mixa tills de är grovhackade.
  2. Hacka vitlöken och mixa ner den i basilikablandningen. Tillsätt olivoljan och rör runt.
  3. Riv parmesanosten fint och vänd ner i peston.
  4. Zucchinipasta: Svarva zucchinin i en grönsakssvarv till långa band.
  5. Koka upp lättsaltat vatten med smör. Lägg i zucchinin. Koka upp.
  6. Häll av vattnet. Blanda zucchinin med peston.
  7. Servering: Skär upp mozzarellan i kuber och lägg ovanpå zucchinin. Strö över pinjenötter. Garnera med basilika och persilja.
1 kommentar om "Zucchinipasta med pesto och mozzarella"
  • Fröken Gustafsson
    Fröken Gustafsson

    Det här blir 4st mycket små portioner. Energin motsvarar dock 4 port, men man blir tyvärr inte mätt.