Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinipasta – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER

Zucchinipasta

  • 1 broccolihuvud
  • 1 lök
  • 1 grön zucchini
  • 1 gul zucchini
  • 1 jalapeno, färsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 75 g spenat
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, malen

Rostad grönkål

  • 4 grönkålsblad
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • flingsalt

Nötströssel

  • 2 dl blandade nötter, till exempel pekannötter, hasselnötter eller valnötter

Tillbehör

  • 2 dl oliver

Så här gör du

  1. Rostad grönkål: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort den tjocka delen på grönkålen. Finfördela grönkålen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla över oljan och rosta grönkålen i 5–7 minuter mitt i ugnen. Vänd kålen efter halva tiden.
  4. Ta ut plåten och strö över flingsalt.
  5. Zucchinipasta: Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Dela broccolin i små bitar, skala och skär löken i klyftor.
  7. Lägg bitarna av broccolin och löken på en plåt med bakplåts­ papper. Sätt in plåten i mitten av ugnen och rosta i 15–20 minuter. Vänd på bitarna efter halva tiden.
  8. Svarva zucchinin i en grönsakssvarv.
  9. Hacka jalapenon och vitlöken. Ansa spenaten. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i zucchinin i cirka 2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.
  10. Häll olivolja i en kastrull. Lägg i jalapeno, vitlöksklyftor och spenat och rör om. Lägg i den lätt kokta zucchinin och blanda, salta och peppra. Blanda sedan med broccolin och lägg upp på ett stort fat.
  11. Nötströssel: Blanda valfria nötter och lägg i en skål.
  12. Servering: Strö oliver över zucchinipastan och servera med nötströssel och rostad grönkål.