Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinipaj


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

10 bufféportioner

  • 3 dl vetemjöl

  • 125 g smör eller margarin

  • 2 msk kallt vatten

  • Fyllning:

  • 1 zucchini

  • 1 1/2 dl riven prästost
  • 
1/2 dl pesto

  • 3 ägg

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 dl mjölk

  • salt, peppar


Så här gör du

  1. Hyvla tunna, fina skivor av zucchinin med osthyvel. Strö över salt och låt dra i 30 minuter. Torka ordentligt med hushållspapper för att få ut så mycket fukt som möjligt.

  2. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ kallt, exempelvis i kyl eller frys, i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.Strö i osten. Vispa ihop pesto, ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i paj­skalet. Lägg i zucchinin och grädda i 35 minuter.