Logga in här

Zucchinipaj med getost – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 3 dl dinkelsikt
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning

  • 300 g sommarzucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 salladslökar
  • 1 citron
  • 100 g prästost
  • 2 dl mjölk, 3 procent
  • 3 ägg
  • 2 krm muskot
  • 150 g getost
  • 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Börja med pajdegen: Blanda smör och mjöl i en matberedare, tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga den och ställ kallt en stund.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  4. Skiva zucchinin med osthyvel, lägg den i ett durkslag och salta. Blanda runt och låt ligga och rinna av i 20 minuter.
  5. Finhacka vitlök och salladslök. Skrubba citronen i hett vatten och riv skalet.
  6. Riv prästosten och rör ihop den (men spara ett par matskedar) med mjölk, ägg, muskot och citronskal. Skiva getosten i skivor.
  7. Torka av zucchiniskivorna med hushållspapper. Fördela getosten i pajskalet och strö vitlöken och salladslöken på den. Häll över ägg- och ostblandningen och lägg ut zucchiniskivorna i ett snyggt mönster på toppen. Ringla över lite olivolja, peppra med vitpeppar och toppa med ett par matskedar riven ost.
  8. Grädda pajen i cirka 25 minuter.