Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinilasagne med köttfärs


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Saftigt med zucchiniskivor i stället för tunga traditionella lasagneplattor. Kroppen slipper också kännas tung efter en sådan här måltid.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g nötfärs/lammfärs
  • 
smör eller kokosfett att steka i

  • 3 msk tomatpuré

  • 1 dl vatten

  • 5-6 soltorkade tomater

  • 2 vitlöksklyftor

  • salt och peppar

  • 1 stor zucchini eller 2 mindre

  • 3 msk olivolja

  • 100 g riven ost

  • 1 liten burk svarta oliver


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Fräs färsen i smör eller kokosolja. Tillsätt tomatpurén, vatten och ­strimlade soltorkade tomater. Tillsätt pressad eller riven vitlök och smaka av med salt och peppar (nötfärs och lammfärs kan ätas rå men fläsk måste du steka en provbit innan du smakar).

  3. Skär zucchinin i tunna skivor. Häll olivolja i en ugnsfast form och varva zucchini och ­färssåsen.

  4. Avsluta med färssåsen och riven ost. Grädda i 20 minuter.

  5. Servera med oliver och färska kryddor.