Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinicarpaccio med kycklingspett

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 små portioner
  • 2 st zucchini
  • 2 st citroner, saft och skal av
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 st vitlöksklyftor
  • grovsalt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk starkt paprikapulver, 1-2 msk beroende på hur stark kryddan är
  • salt och svartpeppar
  • saft och skal av 2 citroner
  • 1 msk olja, gärna olivolja
  • 200 g fetaost, gärna av fårmjölk
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär zucchinin i tunna skivor och lägg i en vid skål. Blanda samman olivolja med saft och skal från citronerna, smaka av med lite salt och häll marinaden över zucchinin. Låt stå i minst 20 minuter, gärna längre.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg vitlöksklyftorna med skalet kvar i en ugnsfast form vars botten du fyllt med grovsalt. Ställ in mitt i ugnen och baka i 20 minuter eller tills vitlökarna känns mjuka inuti.
  3. Skär kycklinglårfilén i grova strimlor, så pass breda att de kan träs på grillspett. Krydda kycklingen med paprikapulver, salt, svartpeppar, olivolja och saft och skal från citronerna.
  4. Arbeta in kryddorna ordentligt och trä sedan kycklingbitarna på grillspett. Grilla på grill eller i grillpanna i 4 minuter eller tills kycklingen är helt genomlagad.
  5. Varva under tiden den marinerade zucchinin tunt på ett stort fat. Slå över marinaden som blir kvar. Ta bort skalet från vitlöken och fördela den bakade löken över zucchinin.
  6. Smula sönder fetaosten och strö över och toppa med nymald svartpeppar. Servera med kycklingspetten.