Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinibiffar med citronsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Vegetariska smakrika biffar som passar utmärkt till en syrlig äppelsallad.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk finhackad timjan
  • 3 ägg
  • 150 g riven parmesanost
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • olivolja

Citronsås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 msk honung
  • salt

Äppelsallad

  • 1 äpple
  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 dl rostade mandelflisor

Så här gör du

  1. Riv zucchinin och strö över salt. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin.
  2. Riv lök och vitlök och blanda med zucchini, timjan, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar och stek gyllene i generöst med olivolja.
  3. Citronsås: Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
  4. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja och vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel.
  5. Servera zucchinibiffarna med äppelsalladen och citronsåsen.