Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zoodles med räkor och pistagepesto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pesto

  • 1 dl rostade pistagenötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1/2 l färska basilikablad
  • 50 g riven parmesan
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt och svartpeppar

Bas

  • 1 st stor zucchini
  • 4 st medelstora morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g färska skalade räkor

Till servering

  • färsk basilika
  • hackade pistagenötter
  • 1 näve riven parmesan till servering

Så här gör du

  1. Börja med peston. Lägg pistagenötter, vitlök, citronskal, salt och peppar i en mixer. Mixa lite i taget tills peston fått fin konsistens. Lägg i basilika, parmesan och citronsaft och mixa cirka 1 minut till. Häll i oljan i en fin stråle samt vatten och kör till en någorlunda jämn pesto.
  2. Hyvla och skär zucchini och morötter till smala band. Om du har en spiralizer (grönsakssvarv), så använd gärna den här.
  3. Värm sedan olivoljan i en stekpanna och lägg i räkorna. Stek cirka 2 minuter, tills de är varma, och rör om under tiden. Rör sist i 1 matsked pesto och blanda om så att räkorna täcks. Lägg räkorna på en tallrik.
  4. Ta nu i ytterligare några matskedar pesto i stekpannan och låt den värmas någon minut. Lägg därefter i zucchini och morötter och låt grönsakerna hettas upp.
  5. Lägg upp grönsakerna på tallrikar. Strö över räkor, basilika och hackade pistagenötter samt lite riven parmesan.