Logga in här

Yoghurtpannacotta med havtornsgelé

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång, frön från
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 3 dl naturell yoghurt, 3 % fett

Topping

  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl frysta havtorn

Så här gör du

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Koka grädde, vaniljfrön, socker och kardemumma sakta några minuter. Ta från värmen och blanda i gelatin och yoghurt.
  3. Häll upp i glas eller koppar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.
  4. Efter halva tiden kan toppingen hällas på. Smält försiktigt marmeladen i en liten kastrull. Vänd ner havtornen. Låt svalna och skeda över pannacottan. Ställ tillbaka i kylen i två timmar till.