Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Yoghurtlimpa med chiafrön

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 limpa
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 0 ,5 dl Risenta chiafrön
  • 1 dl Risenta havrekärnor
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 2 msk krossat Risenta linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 ,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malda pomeransskal
  • 2 msk sirap
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl naturell yoghurt
  • lite olja till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en 1,5-liters limpform med olja. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda.
  3. Tillsätt yoghurt, olja och sirap och rör ihop till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen. Grädda i ca 75 minuter eller tills brödet har en innerpemperatur på 96°.
  4. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk. Avnjut med smör och en skiva god ost, mums!