Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Yoghurtglass med jordgubb och vit choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 150 g vit choklad
  • 200 g jordgubbar (färska eller frysta)

Så här gör du

  1. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden och yoghurten i äggröran, ta lite i taget.
  2. Rör ner jordgubbarna. Om de är färska: hacka sönder dem lite innan. Om de är frysta: tina något, rör runt så att jordgubbarna går i sönder och smeten får en härligt rosa färg.
  3. Smält den vita chokladen och rör ner i smeten. Ställ in i frysen och rör om då och då för att få en jämnare konsistens. Låt stå i 6– 8 timmar.
  4. Ta ut 15 minuter innan servering.