Wokade grönsaker med cashewnötter

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 1 vitlöksklyfta
- 2 centimeter färsk ingefära
- 1 ⁄2 – 1 röd spansk chilipeppar
- 2 msk rapsolja
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1 ⁄2 purjolök
- 1 ⁄2 huvud salladskål
- 250 g sojabönor, frysta och tinade
- 100 g färska böngroddar
- salt, peppar
Servera med
- limeklyftor
- teriyakisås
Garnera med
- rostade cashewnötter
Så här gör du
- Skala och finhacka vitlök och ingefära. Det går lättast att skrapa av skalet på ingefäran med en tesked. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Skala och skär morötter och palsternackor i tändsticksstrimlor. Ansa och skär purjolöken i sneda skivor. Skär salladskålen i strimlor.
- Woka vitlök, chili och ingefära i en het stekpanna med olja, 10 sekunder. Tillsätt rotfrukterna och efter 2 minuter purjolök, salladskål, sojabönor och böngroddarna. Salta och peppra.
- Lägg upp på tallrikar och strö över rostade cashewnötter. Servera och med limeklyfta och teriyakisås. Garnera med timjan.

Du kanske även gillar
Populära recept