Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wokad sötsur fläskköttsgryta – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

En enkel och fräsch rätt som passar lika bra till middag som till lunch!

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kotlettrad eller färsk skinka
  • 1 gurka
  • 1 gul lök
  • 150 g minimajs
  • 2 stora tomater
  • 1/2 ananas

Sötsur sås

  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk fisksås
  • salt, peppar

Servera med kokt ris

Så här gör du

  1. Skär köttet i tunna skivor och dela tvärs över bitarna. Koka upp 5 dl vatten i en kastrull. Förkoka köttet tre minuter i vattnet. Ta upp det med en hålslev och lägg det i en skål.
  2. Skär av ändarna på gurkan. Dela den längs med, kärna ur med en sked och skär den i en centimeter tjocka skivor. Skala och skär löken i grova tärningar. Skär tomaterna i klyftor och dela dem på mitten. Skala och skär ananasen i sockerbitsstora kuber.
  3. Fräs vitlöken i en kastrull med olja tills den är mjuk. Tillsätt ketchup, vinäger, sweet chilisås, socker och fisksås. Smaka av såsen för rätt balans mellan sött och syrligt.
  4. Hetta upp en wok eller stek- panna med olja på medelvärme. Tillsätt löken och woka den väl. Tillsätt fläskkött och ananas och fortsätt att woka runt. Tillsätt sötsur sås, gurka och tomater. Vänd runt i pannan på lägre värme. Servera med kokt jasminris.