Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wokad savoykål i thaibasilika med kyckling

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 huvud savoykål eller salladskål
  • 1 litet huvud blomkål eller broccoli (blanda gärna)
  • 2 msk rapsolja
  • 450-500 g kycklinglårfiléer
  • 1 dl cashewnötter
  • 2-3 msk oystersås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kruka thaibasilika

Så här gör du

  1. Ansa och strimla kålen fint. Dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Strimla kycklingen.
  2. Woka kålen och blomkålen på hög värme i rapsolja några minuter tills den mjuknat.
  3. Lyft ur pannan och woka kycklingen på hög värme ett par minuter tills den fått färg.
  4. Lägg tillbaka kålen och tillsätt cashewnötter, oystersås, sesamolja och japansk soja. Låt puttra ihop några minuter och vänd till sist ner thaibasilikan.
  5. Servera gärna woken med kokt ris eller nudlar.