Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wokad kyckling med grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Kycklingbröst
  • 125 g Ramennudlar
  • 2 st Purjolök
  • 1 st Ingefära
  • 8 st Salladslök
  • 1 st Pak Choi
  • 2 st Chili
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 0.5 krukor Koriander
  • 1 st Gul lök

Woksås:

  • 2 msk Oystersås
  • 2 msk Soya
  • 1.5 msk Sesamolja

Oljer till matlagning:

  • Rapsolja
  • Sesamolja

Så här gör du

  1. Häll ner uppvärmt vatten i en bunke tillsammans med nudlarna
  2. Häll ut vattnet strax före nudlarna är klara. Skölj nudlarna med kallt vatten för att stoppa fortsatt tillagning. Torka nudlarna med hushållspapper.
  3. Putsa kycklingen och skär den i strimlor
  4. Skär purjolök, salladslök i cm tjocka skivor. Skär gul lök i tunna skivor
  5. Grovriv ingefäran
  6. Skär av pak choi bladen och skär dem i tunna strimlor
  7. Skär chili i mm tunna skivor
  8. Finhacka vitlöken
  9. Börja med att woka vitlök och chili i rapsolja
  10. Tillsätt kycklingen. Låt steka tills att kycklingen nästan är klar. Lägg upp på tallrik och låt vila
  11. Skölj ur wokpannan
  12. Häll i lite sesamolja samt lite rapsolja. Tillsätt därefter Nudlarna i woken. Rör om så att nudlarna inte fastnar! Om oljan tar slut i woken tillsätt lite mer! Om nudlarna fortfarande fastnar har du för hög värme
  13. Tillsätt pak choi och rör om tills pak choin har blivit mjuk
  14. Häll tillbaka kycklingen i woken tillsammans med ingefära, purjolök, gul lök och hälften salladslök
  15. Tillsätt woksåsen och woka tills nudlarna absorberat såsen. Woka under rörning
  16. Tillsätt koriander och resten av salldslöken efter smak