Logga in här

Wok med räkor och koriander

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 200 g Tofu
  • 0,5 st kålhuvud
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 babycarrots
  • 2 st gula lökar

  • 1 st bit rotselleri
  • 2 tsk olja
  • 1 msk mild soja
  • 1 msk fisksås (thailändsk)
  • 1 dl riven färsk ingefära
  • 3 tsk sambal oelek
  • 1 koriander
  • 1 burk stora räkor

Så här gör du

  1. Skiva upp tofun och lägg i en påse.
  2. Pressa i vitlök och tillsätt soja och 2 tsk av sambal olek. Blanda ordentligt och låt ligga i någon/några timmar.
  3. Skiva grönsaker för wok. Skala ingefära och riv med rivjärn.
  4. Börja med att woka rotsellerin som du hackat i stavar. Häll över i bunke.
  5. Woka övriga grönsaker. Häll över till bunke.
  6. Woka den marinerade Tofun. Tillsätt grönsaker. Tillsätt resten av sambal olek, ingefäran och eventuellt lite lime.
  7. Strö över räkor, koriander och servera!