Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wok med persikor & cashew

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 1 kg blandade grönsaker, som squash, broccoli, haricots verts, paprika, minimajs, svamp, morot
  • 1 bit färsk ingefära, cirka 5 cm
  • 3 vitlöksklyftor
  • jordnötsolja
  • 1 burk persikohalvor, 420 g
  • 5 msk spad från persikorna
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 msk fisksås
  • cirka 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1-1 1/2 dl strimlad salladslök

Så här gör du

  1. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Skala och hacka ingefäran. Hacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en wok. Stek grönsaker, ingefära och vitlök några minuter i omgångar, på hög värme under omrörning.
  3. Lägg tillbaka alla grönsaker i woken. Skär persikorna i klyftor och blanda ner dem.
  4. Rör ihop persikojuice, soja, vinäger, vatten, fisksås, sambal oelek och potatismjöl. Blanda ner redningen i woken och koka upp. Strö över nötter och salladslök.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.