Wok med persikor & cashew

EXPRESSEN/OVE LINDFORS
Servera med jasminris eller glasnudlar.
Ingredienser
4 portioner
- cirka 1 kg blandade grönsaker, som squash, broccoli, haricots verts, paprika, minimajs, svamp, morot
- 1 bit färsk ingefära, cirka 5 cm
- 3 vitlöksklyftor
- jordnötsolja
- 1 burk persikohalvor, 420 g
- 5 msk spad från persikorna
- 2 msk japansk soja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 3 msk fisksås
- cirka 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk potatismjöl
- 1 dl rostade cashewnötter
- 1-1 1/2 dl strimlad salladslök
Så här gör du
- Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Skala och hacka ingefäran. Hacka vitlöken.
- Hetta upp oljan i en wok. Stek grönsaker, ingefära och vitlök några minuter i omgångar, på hög värme under omrörning.
- Lägg tillbaka alla grönsaker i woken. Skär persikorna i klyftor och blanda ner dem.
- Rör ihop persikojuice, soja, vinäger, vatten, fisksås, sambal oelek och potatismjöl. Blanda ner redningen i woken och koka upp. Strö över nötter och salladslök.

Du kanske även gillar
Populära recept