Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wienerschnitzel med ljummen potatissallad.

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Wienerschnitzel är verkligen vansinnigt gott! En syrlig, ljummen potatissallad är perfekt till! Och skippa ansjovis och kapris om du vill göra det “på riktigt”! Börja med att göra potatissalladen så du får schnitzlarna rykande varma och frasiga när maten är klar! Ta gärna en god öl med ordentlig beska som passar bra till!

Ingredienser

4 portioner

Schnitzel

  • 4 kalvinnanlår
  • 2 ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • 

Salt och svartpeppar
  • olja och smör

Potatissallad

  • 10 potatisar, fasta
  • 5 dl hönsbuljong
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk pressad citron
  • salt, vitpeppar

  • 3 st schalottenlökar, finhackade
  • kapris
  • gräslök, hackad
  • rödlök, några skivor

Så här gör du

  1. Banka ut köttet så det blir stora skivor, ca ½ cm tjocka.
  2. Vänd i mjöl, ägg och sedan ströbröd som du kryddat med salt och peppar.
  3. Stek hastigt på hög värme i smör och rejält med olja. De ska bada i det så de i princip blir friterade. När de fått fin färg tar du upp dem och låter dem rinna av på lite hushållspapper. Servera genast med en citronklyfta till.
  4. Potatissallad: Koka potatisarna med skal tills de är nästan genomkokta. Skala och skiva ner i en ny kastrull.
  5. Gör en dressing av olja, senap, vinäger och citron, krydda med salt och vitpeppar.
  6. Rör ner denna över de varma potatisarna. Blanda ner lök, gräslök och häll på varm buljong.
  7. Låt stå till sig några minuter och servera sedan toppat med kapris och rödlök.