Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wienernougat – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

30 stycken
  • 125 g mandelspån
  • 250 g nougat
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–7 minuter. (Det går också bra att köpa färdigrostade.)
  2. Smält nougaten och chokladen över vattenbad. Rör ner den rostade mandeln.
  3. Bred ut chokladmassan i ett ca 2 cm tjockt lager i en form, ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt Wienernougaten stå i kylen i någon timme och stelna.
  4. Skär kakan i bitar, ca 1 ½ x 4 cm stora. Förvara dem i kylen.