Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wienerkorvscroissanter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning utkavlad smördeg
  • 4 wienerkorvar
  • 3-4 dl riven ost
  • 3-4 tsk senap
  • 1 litet ägg
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk hackad persilja

Till servering

  • senap
  • sriracha-ketchup
  • 200 g cocktailtomater, delade
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen. Dela den i två bitar på bredden. Dela varje bit i två trekanter.
  3. Placera korvarna på kort­sidorna av degtrekanterna.
  4. Strö över ost. Klicka över senap. Rulla ihop från kortsidan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på sesamfrön och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de blivit gyllen-gula. Garnera med hackad persilja.
  5. Servera med senap, ­sriracha-ketchup och cocktail­tomater blandade med olja, salt och peppar.