Wienerkorvcroissanter

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 1 förpackning utkavlad smördeg
- 4 wienerkorvar
- 3-4 dl riven ost
- 3-4 tsk senap
- 1 litet ägg
- 2 msk sesamfrö
- 2 msk hackad persilja
Till servering
- senap
- srirachaketchup
- 200 g cocktailtomater, delade
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1/2 krm nymalen svartpeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rulla ut smördegen. Dela den i två bitar på bredden. Dela varje bit i två trekanter.
- Placera korvarna på kortsidorna av degtrekanterna.
- Strö över ost. Klicka över senap. Rulla ihop från kortsidan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på sesamfrön och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de blivit gyllengula. Garnera med hackad persilja.
- Servera med senap, srirachaketchup och cocktail- tomater blandade med olja, salt och peppar.

Du kanske även gillar
Populära recept