Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wienerkakor med hjortronsylt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken
  • 1 ½ dl strösocker
  • 250 g smör, kallt, tärnat
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 2 dl hjortronsylt

Florsockerglasyr

  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop socker och smör med en elvisp. Vispa i ett ägg i taget.
  3. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Blanda ner vetemjölet, hjorthornssaltet och vaniljsocker i äggsmeten och arbeta till en deg.
  4. Dela degen i tre bitar och rulla till bollar. Forma till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Gör en skåra i mitten av varje längd med lillfingret och fyll skårorna med hjortronsylt.
  6. Grädda längderna i cirka 15 minuter.
  7. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr under tiden.
  8. Ta ut kakorna och ringla glasyr på båda sidorna längs med sylten.
  9. Låt kakorna svalna lite och skär sedan upp dem i 2–2 ½ centimeter breda kakor på snedden.