Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wienerbröd med vaniljkräm och bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 4 plattor fryst smördeg, gärna coops
  • ca 1 dl tjock marsankräm
  • 3 msk lemoncurd
  • 3 msk hallonsylt

Glasyr

  • 3 msk florosocer
  • 1/2 msk kallt vatten

Till garnering

  • florsocker
  • jordgubbar

Så här gör du

  1. Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela varje platta i 2 lika stora kvadratiska bitar, 10 cm x 10 cm. Lägg en halv tesked stor klick marsan i mitten på varje degbit. Vik in deghornen i mitten av klicken, så att de överlappar varandra och tryck till så att det bildas en liten fördjupning.
  4. Lägg en teskedsstor klick marsan i fördjupningen i mitten av varje bröd och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Fördela över resten av marsankrämen. Toppa hälften av bullarna med hallonsylt och hälften med lemoncurd.
  5. Låt svalna ca 30 minuter.
  6. Vispa ihop ingredienserna till glasyren och ringla över bröden. Garnera med siktat florsocker och jordgubbar. Servera med resten av marsankrämen.