Wienerbröd med vaniljkräm & hemgjord chokladsås

MARTIN SKREDSVIK
Ingredienser
- 6 frysta smördegsplattor
- 1 sats vaniljkräm
- 1 ägg, vispat till pensling
Chokladsås:
- 3/4 dl vatten eller mjölk
- 3 msk socker
- 1 msk kakao, rågad
- 1 msk smör, rågad
- Garnering:
- florsocker, siktat
- chokladsås
Så här gör du
- Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör en sats vaniljkräm.
- Bred ett rektangulärt lager vaniljkräm över bottnarna, spara en bit av kanterna på varje sida. Vik in två av kanterna mot varandra in mot mitten och tryck till.
- Pensla kanterna med vispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Gör under tiden chokladsåsen.
- Koka upp vatten, socker och kakao häftigt under ca en halv minut, vispa hela tiden. Ta av från plattan och rör ner smöret.
- Låt wienerbröden svalna något. Sikta florsocker och ringla chokladsås över.

Du kanske även gillar
Populära recept