Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wienerbröd med vaniljkräm & hemgjord chokladsås


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

  • 6 frysta smördegsplattor

  • 1 sats vaniljkräm
  • 1 ägg, vispat till pensling


Chokladsås:


  • 3/4 dl vatten eller mjölk

  • 3 msk socker

  • 1 msk kakao, rågad

  • 1 msk smör, rågad

  • Garnering:

  • florsocker, siktat

  • chokladsås


Så här gör du

  1. Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Gör en sats vaniljkräm.

  3. Bred ett rektangulärt lager vaniljkräm över bottnarna, spara en bit av kanterna på varje sida. Vik in två av kanterna mot varandra in mot mitten och tryck till.

  4. Pensla kanterna med vispat ägg.

  5. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Gör under tiden chokladsåsen.

  6. Koka upp vatten, socker och kakao häftigt under ca en halv minut, vispa hela tiden. Ta av från plattan och rör ner smöret.

  7. Låt wienerbröden svalna något. Sikta florsocker och ringla chokladsås över.