Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Whiskey sour – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 79 st har redan röstat

Whiskey sour är en klassiker bland whiskey- och bourbondrinkar. Den är enkel att göra och perfekt om du gillar syrliga drinkar. Välj en bra bourbon när du blandar din whiskey sour- då fungerar den att använda i andra drinkar.
Whiskey görs på olika råvaror – råg, korn, majs eller vete t ex, – beroende på varifrån den kommer och heter också olika beroende på innehåll.
Bourbon är en whiskeytyp gjord på minst 51 procent majs.

Läs också: Så blandar du en klassisk Old fashioned
Läs också: Enkelt recept på Dry martini

Ingredienser

2 glas
  • 10 cl bourbon
  • 6 cl färskpressad citronjuice
  • 4 cl sockerlag
  • 2 äggvitor
  • eventuellt angostura (några droppar)

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka utan is.
  2. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills drinken blir väl kyld.
  3. Sila upp i kylda coupetteglas, eller andra cocktailglas, gärna på fot.
  4. Valfritt: Toppa med några droppar angostura bitter. Klart.