Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wasabilax med sötpotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g laxfilé av mittbiten, jämntjock
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk solrosolja
  • 3 msk sesamfrö, gärna svart
  • flingsalt
  • 1 lime, saften
  • färsk koriander

Wasabisås

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 krm wasabipasta
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Blanda potatisklyftor, olja, sesamfrö och salt i en bunke. Häll över på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Baka i mitten av ugnen på 225 grader i 5–8 minuter.
  4. Pressa limesaft över laxen och salta. Lägg på plåten, bredvid potatisen. Bred över en del av såsen.
  5. Fortsätt steka i mitten av ugnen tills laxen precis är klar och potatisen är mjuk, 18–20 minuter.
  6. Strö över strimlad koriander och servera med resten av såsen.