Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Waldorfsallad – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Waldorfsallad – recept
Foto: Happy Food 2.0

Ingredienser

2 portioner
  • 100 g roquefortost
  • 1-2 st frisésallat
  • 2 äpplen, syrliga t. ex. Granny Smith
  • 2 selleristjälkar
  • 1 dl valnötter
  • 1/2 krm salt
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja

Så här gör du

  1. Lägg osten i frysen, ca 1 timme (behöver inte vara helt frusen).
  2. Plocka de fina, späda, ljusa bladen på salladen, skölj i kallt vatten och torka i salladsslunga eller på papper.
  3. Skiva äpplena tunt 2–3 mm, lägg upp skivorna och strimla i tunna stavar.
  4. Skala stjälksellerin och strimla som äpplena.
  5. Rosta valnötterna i en torr panna över medelhög värme, häll av och låt svalna.
  6. Riv ett äpple grovt på rivjärn, salta och pressa över citronjuice.
  7. Sila det rivna äpplet och citronjuicen, pressa ur all fruktsaft ordentligt.
  8. Vispa fruktsaften och tillsätt lite olja i taget till en vinägrett.
  9. Vid servering blanda sallad, äpple, selleri och vinägretten.
  10. Krossa valnötterna över salladen och riv sen osten över, använd den grova sidan på rivjärnet.
Du kanske även gillar