Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vridna studenter med pistaschnötter


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken


Deg:


  • 2 1/4 dl vetemjöl

  • 1 msk strösocker

  • 100 g smör

  • 1 litet ägg


Fyllning:


  • 3/4 dl skalade, osaltade ­pistaschnötter

  • 3/4 dl pumpakärnor

  • 3/4 dl florsocker

  • 1 1/2-2 msk vatten
  • 
cirka 2 droppar grön hushållsfärg


Så här gör du

  1. Mixa ihop mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila 1/2-1 timme i kylen.

  2. Finfördela nötter och pumpakärnor i matberedaren. Mixa i socker och vatten till en bredbar smet. Blanda i färgen.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del mellan två ark bakplåtspapper till plattor som mäter cirka 20 × 30 ­centimeter.

  4. Bred ut fyllningen över halva degen, utefter långsidan. Vik över den ofyllda sidan med hjälp av pappret. Skär i cirka 1 1/2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna ett par varv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.