Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vongolemusslor med citron och fänkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner

Vongolemusslor

  • 1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor
  • 1 rödlök
  • 1 fänkål (spar fänkålsdillen till garnering)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • några droppar citron
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning

Till garnering

  • 2 msk riven parmesan
  • 1 citron, finrivet skal

Så här gör du

  1. Vongolemusslor: Skölj av musslorna och plocka bort de som är öppna.
  2. Skala och hacka löken, hacka fänkålen grovt och spar fänkålsdillen till garnering.
  3. Fräs löken och fänkålen i rikligt med olivolja i en stor kastrull.
  4. Skala och finhacka vitlöken och lägg i. Häll i vattnet och låt det koka upp. Häll i musslorna och sätt på locket i 2–3 minuter, tills musslorna öppnat sig. Plocka bort musslor som inte öppnat sig.
  5. Häll på grädden och koka upp, smaka av med salt och peppar och några droppar citron.
  6. Servering: Lägg upp i skålar, strö över riven parmesanost, finrivet citronskal och garnera med fänkålsdill.