Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitvinskyckling

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 61 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 4 kycklinglårklubbor
  • !15 g smör
  • 150 g bacon eller pancetta, skuren i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 stor lök, skalad och hackad
  • 200 g svamp (ca 10-15 champinjoner), skivade i fjärdedelar 2 färska timjankvistar
  • 450 vitt vin (ca 2 glas)
  • 250 grädde
  • färsk hackad bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Placera en stor kastrull på hög värme på spisen och tillsätt olivolja.
  2. Placera kycklingbenen i botten och bryn på alla sidor tills klubborna har en gyllene färg. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan på en tallrik.
  3. Sänk värmen något och tillsätt smöret. När det börjar skumma, tillsätt bacon och stek tills blivit krispigt.
  4. Tillsätt vitlök och lök och stek i 3-4 minuter. Tillsätt svampen och stek i ytterligare 3 minuter.
  5. Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 45-50 minuter eller tills kycklingen är kokt hela vägen igenom.
  6. Vänd kycklingen efter halva tillagningstiden och ta bort fett eller skum som stiger till ytan på grytan. När kycklingen är kokt, ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  7. Rör grädden ner grädden, tillsätt en rejäl nypa salt och svartpeppar och låt sjuda i ytterligare 10 minuter eller tills såsen är har blivit lite tjockare. Ta tillbaka kycklingen till grytan så att den kan värmas igenom och rör ner den hackade persiljan. Se till att maten är varm när du servera den vid bordet med ris eller pressad potatis.