Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitt matbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

2 limpor
  • 25 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 12-13 dl vetemjöl special
  • 1 msk havssalt

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt och mjöl och arbeta med hjälp av en degblandare i ca 5 minuter till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i 2,5 timmar. Stjälp upp degen på en inoljad arbetsbänk (använd INTE mjöl, då blir degen för mjölstinn) och dela degen i 2 lika stora delar. Vik snabbt ihop bitarna och forma till 2 ganska stora baguetter och lägg på en bakplåt försedd med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen i först 15 minuter på 250 grader, sen drar du ner temperaturen till ca 180 grader och gräddar i ytterligare 20 minuter. Kasta in 1 dl kallt vatten på ugnsbottnen när du sätter in bröden i ugnen för att få en finare skorpa på brödet. Låt svalna på galler.