Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitlökstekta lammkotletter med getostkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En god middag med lamm och getostkräm. Se till att köttet är rumstempererat innan du steker så får du ett gott och smakrikt lamm.

Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ,2 kg lammrack
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 klyftor riven vitlök
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 1 dl matolja
  • 600 g mixade morötter
  • 400 g mandelpotatis
  • 1 gul lök
  • 20 g smör
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Getostkräm

  • 200 g getost
  • 2 dl varm mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda citronskal, apelsinskal, vitlök, rosmarin och matolja.
  3. Arbeta in marinaden i lammet och låt ligga i minst 30 minuter.
  4. Skala och tvätta morötter, lök och potatis.
  5. Skär grönsakerna i lika stora bitar och lägg i en ugnsform med smör och olivolja.
  6. Salta och rosta i ugnen tills grönsakerna är genommjuka, cirka 30 minuter.
  7. Sjud mjölken och smula ner getosten, dra av från värmen och mixa slät.
  8. Kyl i kylskåp och servera.
  9. Sätt ugnen på 120 grader.
  10. Hetta upp en gjutjärnspanna.
  11. Salta och peppra lammet väl och stek gyllenbrunt på båda sidor. Lägg sedan köttet på ett ugnsgaller.
  12. Baka lammet i ugnen tills inner- temperaturen är 54 grader, låt sedan vila minst 5 minuter före servering.