Vitlöksrostad färskpotatis med örtolja och hyvlad parmesan

Foto: Martin Skredsvik
Ingredienser
4 portioner
- 1 kg färskpotais
- 3-4 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Flingsalt
- 1 dl blandade färska örter (gräslök, persilja, basilika)
- 1 dl olivolja
- Salt
- Parmesanost
- Ev. grönsallad, typ rucola eller babyspenat
Så här gör du
- Tvätta potatisen noga och lägg den i en långpanna.
- Skiva vitlöken och lägg den över potatisen.
- Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Blanda runt.
- Rosta i ugnen på 225 grader i 35-40 minuter eller tills potatisen blivit genomstekt och fått fin gyllene färg.
- Mixa örter och olivolja till en slät olja och smaka av med salt.
- Lägg upp den varma potatisen på ett fat och ringla örtolja över.
- Avsluta med att hyvla på rikligt med färsk parmesanost.
4 kommentarer om "Vitlöksrostad färskpotatis med örtolja och hyvlad parmesan"

Du kanske även gillar
Populära recept
Magnus
Blir det verkligen bra att rosta färskpotatis i ugn?
Mitt Kök
Ja! Det blir på riktigt supergott!
PK2014
Fantastiskt gott…gjort det flera gånger och alltid lika lyckat!
Mitt Kök
Roligt att du tycker det. Ja, potatisen blir verkligen supergod!
Mvh
Mitt kök-redaktionen