Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitlöksmarinerade rödbetor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska rödbetor
  • 4-5 st stora vitlöksklyftor
  • 1/2 + dl riktigt god olivolja
  • 1 1/2 msk crema balsamico
  • 2 msk salt
  • grovamalen svartpeppar
  • flingsalt (rätt mycket- smaka!)

Tillbehör

  • ruccola ca 70 g
  • 100-150 g chèvreost
  • ca 1 dl valnötter
  • ca 2 msk honung att ringla över

Så här gör du

  1. Börja med att koka upp rödbetorna (med skal) tillsammans med salt tills de är mjuka. Se dock till att de inte blir överkokta.
  2. Skala rödbetorna- lättast under rinnande vatten då lättast kan dra av skalet.
  3. Skär varje rödbeta i stora bitar och lägg i en skål. Presas ner vitlöken och slå på olivolja, balsamico, flingsalt och svartpeppar och blanda om.
  4. Glöm inte att smaka! Slå på mer olivolja och kryddor om så behövs.
  5. Tag fram så många tallrikar som du ska servera på. Lägg upp ruccola på varje tallrik tillsammans med rödbetor. Toppa med rikliga bitar av chévreost, valnötter och ringlad honung.
  6. ÄT och NJUT!