Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitlöksgratinerade kräftor med dill


Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Här gratineras havskräftor­ i ugnen
med hög värme och kort tillagningstid. Om kokta kräftor ligger för länge i värmen blir de sega. Gör på samma sätt med råa kräfor, men gratinera 6-7 minuter, beroende på storlek.

Ingredienser

  • 12 kokta havskräftor

  • 75 gram smör

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • 2 msk dill, hackad

  • 1 krm salt


Så här gör du

  1. Dela kräftorna på längden. Knäck klorna lätt och lägg kräftorna med skalet ner på en plåt.

  2. Blanda rumsvarmt smör med vitlök, dill och salt. Bred vitlökssmör på varje kräfta. Gratinera högt upp i ugnen, 250 grader, 4-5 minuter.