Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitlöksbröd på LCHF-vis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Goda vitlöksbröd som passar bra som tilltugg till röror eller som tillbehör till soppor och sallader. Strö över lite riven parmesanost och rosta i ugnen.

Här hittar du recept på LCHF-bröd.

Ingredienser

20 stycken
  • 10 stycken LCHF-bröd, se länk ovan

Vitlökssmör

  • 100 g smör, mjukt
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ dl hackad basilika eller persilja
  • 2 krm salt

Att strö över

  • 1 dl färsk finriven parmesanost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Dela bröden på längden.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till vitlökssmöret.
  4. Bred på vitlökssmör på snittytan på alla bröd.
  5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter tills osten smält och brödet börjar få lite färg på kanterna.