Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aioli – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 143 st har redan röstat

Aioli är ett smarrigt tillbehör till skaldjur, fisk, soppa, grytor och bröd. Här är ett enkelt och gott recept på en klassisk aioli med ingredienser som vitlök, olivolja, rapsolja, fransk senap, vinäger och äggula. Det går snabbt att göra och lyfter en god middag eller ett fredagsmys.

Läs också: Tzatziki – enkelt och supergott recept

Läs också: Rödvinssås – enkelt och gott recept

Läs också: Bearnaisesås – godaste receptet

Ingredienser

4 personer
  • 2 äggulor
  • 
1 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk fransk senap/dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 
salt
  • kajenpeppar

Så här gör du

  1. 
Vispa ihop senap, äggulor och vinäger.
  2. Droppa oljorna i en försiktig stråle samtidigt som du vispar kraftigt.
  3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar. Vill du så kan några droppar citronsaft också vara gott i aiolin.
1 kommentar om "Aioli – enkelt recept"
  • T.L.
    T.L.

    Det där är inte Aioli! Det är fransk vitlöksmajonäs. Att det ska vara så svårt att lära? Aioli är spanska för just vitlök och olja. Olivolja och inget annat. Ska vi kalla allt för Aioli bara för att det är vitlök i receptet?