Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitlöks- och svampfylld fläskfilé med sherrysås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 600 g fläskfilé
  • 120 g lufttorkad skinka

Fyllning:

  • 100 g champinjoner, hackade
  • 2 st vitlöksklyftor, hackad
  • 4 st salladslökar, fint skivade
  • 5 tsk smör
  • salt, svartpeppar, nymald

Sås:

  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond, konc.
  • 3,5 msk ljus redning
  • 0,5 dl halvtorr sherry
  • salt, peppar

Servera med:

  • ugnsrostade potatishalvor
  • stekta champinjoner
  • kokta haricots verts
  • röd mangoldsallat

Så här gör du

  1. Putsa köttet. Snitta en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Salta och peppra.
  2. Fräs champinjoner, vitlök och salladslök i smör i en stekpanna tills vätskan kokat in. Låt svalna och fördela i fickan på köttet. Vik samman och linda skivor av lufttorkad skinka runtom filéerna.
  3. Bryn filén runtom i smör i en stor stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 25 minuter. Låt köttet vila, ca 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
  4. Blanda matlagningsgrädde, kycklingfond, ljus redning och sherry i en kastrull. Koka upp och sjud sedan 5 minuter under omrörning.
  5. Servera med sherrysås, ugnsrostade potatishalvor med rosmarin, stekta champinjoner kokta haricots verts och röd mangoldsallat.