Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitkålsgryta med kryddig kokos

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 1 msk hel eller mald spiskummin
  • 100 g smör
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 4 dl mild yoghurt
  • 1 kruka hackad koriander

Så här gör du

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skär vitkålen i bitar.
  2. Stöt kardemumma och spiskummin, om kryddorna är hela, i en mortel.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna eller gryta. Fräs löken med kardemumma och spiskummin i smöret.
  4. Tillsätt blomkål, vitkål, gurkmeja och salt i grytan. Rör om och låt fräsa under lock 5–7 minuter. Rör då och då.
  5. Blanda ner vatten, grädde, mandelmjöl och kokos. Låt koka cirka 2 minuter utan lock.
  6. Rör ner yoghurt och hackad koriander. Låt sjuda 1 minut under lock.
  7. Koka riset enligt anvisning på paketet. Servera grytan med riset och/eller naanbröd.